TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 11. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Hanka Malkova

Sebekoučink

Zahájení: 14.05.2024
Ukončení: 06.08.2024
Cíl: Žít zdravě

50% Držím!
- +

Zaplacený cyklus je přístupný do 8. 8. 2024

Získané body

Tento měsíc: 99
Celkem: 3956
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 6.00 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133554.82 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5546 h 33 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Hanka Malkova

Jak psát blog?

Prožij rok zdravě - co všechno jsme zvládli od začátku roku

22. 05. 2017

Jak většina z vás moc dobře ví, už od začátku ledna je tu pro vás všechny projekt Prožij rok zdravě. Pomalu se blížíme do šestého měsíce projektu, a tak je čas trochu zhodnotit, co vše se nám již podařilo.

Cílem projektu je dovést vás každý měsíc k dílčí změně ve stravovacích a pohybových návycích, a to pomocí odborně i prakticky zaměřených článků a příspěvků. Věříme, že i dlouholetí příznivci STOBklubu se dovídají stále něco nového.

Součástí jsou i zajímavé recepty, kvízy, a především to, že se můžete aktivně zapojovat a pracovat na plnění úkolů, oslabování vašich zlozvyků a trénování nových návyků. Mnoho z vás již ví, že než samotné zhubnutí je daleko obtížnější trvale váhové úbytky udržet, a proto vás STOB udržuje různými akcemi stále v bdělosti. Projekt a jeho cíle byly také velmi pozitivně hodnoceny v rámci Evropského dne obezity.

A co všechno jsme už trénovali a jak jsme byli úspěšní?

Již v prvním měsíci projektu, který byl zasvěcen tématu cukru v našich jídelníčcích, jste si dali více než 50 000 cílů a úkolů. Vůbec nejčastěji, konkrétně 3 600 krát, jste si volili denní úkol „Nejím sladké po večeři.“, věříme, že už se vám podařilo tento návyk zeslabit. V rámci měsíce omezení cukru bylo zveřejněno celkem 38 článků, pod kterými jste zanechali více než 1300 komentářů.

Druhý tematický měsíc jsme věnovali luštěninám, které jsou velmi často v českých jídelníčcích opomíjenou potravinou. Nejčastěji jste si vybírali týdenní úkol "Luštěniny jím alespoň 1x týdně", věříme že i díky našim článkům a receptům se vám podařilo najít si k luštěninám cestu a zařadit je pravidelně do vašeho jídelníčku. Zajímavosti i praktické tipy týkající se luštěnin jste se mohli dočíst v celkem 28 článcích a inspiraci čerpat ve 106 receptech. 

Na luštěniny jsme navázali s obsáhlým tématem správných tuků, kde jsme se snažili vyvrátit i časté mýty z této oblasti, i proto se objevil také úkol „Kokosový tuk nebudu jíst, ale raději si ho namažu na tělo.“, který se dostal i mezi 10 nejoblíbenějších úkolů. Celkem jste se mohli dočíst zajímavosti týkající se tuků v 38 článcích a reagovali jste na ně 1100 komentáři.

Následoval měsíc vlákniny, ve kterém jste se dle vašich reakcí, opět ve více než 1000 komentářích, dozvídali také plno nových informací. Mezi dva nejčastěji zapisované úkoly patřil úkol "Každý den jím alespoň 1 porci zeleniny" a "Každý den jím alespoň 400 g zeleniny", což je krásným příkladem toho, jak plníte naše doporučení a pracujete na postupné změně návyků a plnění dílčích cílů. Ti, co ještě nejsou na zeleninu zvyklí, si raději volí dílčí cíl - 1 porci zeleniny denně, ti pokročilejší už rovnou 400 g, což je oficiální doporučení, ke kterému by se měli postupně dopracovat všichni.

Květen je zasvěcen pohybu a vaše reakce jsou opět velmi pozitivní, věříme, že se nám podařilo vás trochu rozpohybovat i v reálu a ne jen u počítačové klávesnice :-)

Pokud jste se zapojili později a předešlé měsíce vám unikly, všechny články i recepty jsou stále k dispozici a můžete se k nim kdykoli vrátit, stačí si v přehledu měsíců kliknout na příslušný měsíc.

A kolik nás tento rok prožívá zdravě?

Projekt do současné doby navštívilo více než 20 000 uživatelů, z toho téměř 7 000 je aktivně zapojeno do zapisování úkolů, sbírání bodů a soutěžení. Tato čísla nám dělají velkou radost a společně s vašimi pozitivními referencemi jsou tím, co nám dodává motivaci pro další tvorbu a přípravu projektu, která někdy není úplně jednoduchá :-) Ale každá smysluplná práce je i přes všechny komplikace a stinné chvilky vždy nakonec prací radostnou... 

Vám, kteří s námi "žijete zdravě", přejeme, abyste vytrvali a příjemným způsobem si zlepšovali jídelníček, zařazovali do života pohyb a přitom buď hubli nebo si udržovali váhu, či cokoli jiného, co je zrovna vaším cílem, a zkrátka si celkově zkvalitňovali život.

A nakonec výzva pro nováčky - můžete se kdykoliv připojit zdarma i vy a do konce roku pomalými krůčky dosáhnout velkých změn, dozvědět se plno nových užitečných informací a třeba vyhrát i zajímavé ceny.

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 05. 2017 21:10
Děkuji všem kteří tento projekt připravují a za články které jsou velmi poučné a každý si tam něco najde a pomůže nám v našem životě.
30. 05. 2017 13:42
Tento projekt je super. Člověk si uvědomí, kolik dělá chyb ve stravě i v pohybu. Jsem ráda, že jsem se připojila
23. 05. 2017 08:50
Osobně si myslím, že projekt Prožij rok zdravě je naprosto ojedinělý podobného druhu - aspoň v naší republice určitě. Už jen proto, že je úplně zadarmo. Záleží na každém z nás, jestli se připojí a jak vážně k němu přistupuje. Každý má mimořádnou šanci něco se sebou dělat, aby žil zdravě a třeba i ztratil nějaké to nadbytečné kilo. Sama jsem se přesvědčila, že je ale někdy dost těžké se stabilně vašimi radami řídit, plnit předsevzetí a vytrvat. Žít zdravě a zhubnout vyžaduje opravdu silnou vůli, ale taky přiměřené znalosti o našem těle, potravinách, metabolismu apod. To všechno tenhle Projekt splňuje a proto díky jeho tvůrcům a vůbec všem, kteří se na jeho organizaci podílejí. Jste fakt dobří !!!
23. 05. 2017 05:25
Připojuji se k ostatním a projekt hodnotím velmi kladně. Vše na něm se mi líbí, několik kilogramů je dole a dovídám se řadu nových informací, které mi pomáhají žít zdravěji.
22. 05. 2017 22:00
Také se mi projekt moc líbí, i celé stránky. Všechny články jsou moc zajímavé, díky za tu spoustu nových informací.
22. 05. 2017 20:54
Taky se připojuji s díky za projekt.Mám ráda statistiky, tak jsem i se zájmem přečetla jak a s čím bojujeme.Je tu fajn parta a je to jedna z mála www stránek, které mám otevřené na počítači stabilně, i když právě nemám čas napsat.
22. 05. 2017 20:14
Tento projekt hodnotíme velice kladně. Myslím, že nás čeká ještě spousta zajímavých informací, tak jako tomu bylo doposud :-). Velice děkuji všem, kteří pro nás tyto informace shánění, sepisují a fotí - jste všichni úžasní. Dozvídáme se spoustu nových informací nebo si uvědomujeme že je jjiž známe a znovu si je vštěpujeme.
22. 05. 2017 19:25
Moc děkuji STOBU za tento projekt, je opravu perfektní , v mnohém mi otevřel oči a pomáhá mi i v trvalé změně mého jídelníčku.
Rozhodně za těch 6 měsíců jsem se naučila spoustu nových věcí ohledně stravování a také je to už vidět na mém těle, ale hlavně na mé duši " cítím se tak krásně, že pro sebe něco dělám a má to smysl, že jsem pozitivně naladěná denodenně !!!!
22. 05. 2017 18:43
Pěkný přehled.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři